Randstad heeft zijn omzet in oktober en november sterker zien groeien dan in het derde kwartaal. Een winstmarge van vijf tot 6 procent ligt volgend jaar binnen handbereik.

Dat meldde het uitzendconcern dinsdag, in de aanloop naar een conferentie voor analisten en beleggers.

De omzet van Randstad nam in oktober met 7,7 procent toe, na een stijging met ruim 5 procent in het derde kwartaal. In november ziet ’s werelds op een na grootste uitzender vooralsnog dezelfde ontwikkeling als in de voorgaande maand.

Om zijn concurrentiepositie te behouden, wil Randstad de uitgaven aan IT de komende jaren met 20 procent verlagen. Die uitgaven bedroegen vorig jaar nog zo’n 10 procent van de totale kosten van 2,5 miljard euro.

Randstad stelt met het oog op zijn beperkte schuldenlast voor om het dividend over 2015 geheel in contanten uit te keren.

Groeiherstel in Europa helpt Randstad

Vooral in Europa trekt de groei aan, met name dankzij aanzienlijke verbeteringen in Frankrijk en Spanje. In Nederland hield de stevige groei van het derde kwartaal aan, net zoals in de Verenigde Staten.

Randstad ligt naar eigen zeggen op koers om zijn besparingsdoelen dit en volgend jaar te halen. Daarnaast kan worden voldaan aan de ambitie om de winstmarge (ebita) volgend jaar op 5 à 6 procent te krijgen, als de huidige groei aanhoudt.

Randstad meldde eind oktober een omzet van krap 5 miljard euro over het derde kwartaal van dit jaar. Dat was 10 procent meer dan een jaar eerder. De omzet van Randstad groeide afgelopen kwartaal minder sterk eerder dit jaar. ,,We hadden gehoopt dat de groei zou versnellen, maar dat is niet gebeurd'', zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats daarover tegen AFN. ,,Er is echter ook geen sprake van een verzwakking, het loopt allemaal goed door.''

In de VS, waar Randstad het grootste deel van de omzet boekt, gingen de opbrengsten dankzij de gunstige ontwikkeling van de euro vorig kwartaal met 22 procent omhoog. In Nederland, de op één na grootste markt van het concern, werd op eigen kracht een groei van 10 procent gerealiseerd.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl